Noutati
 

SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE! 18-23 martie 2017

 


Posted March 17, 2017 by

’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”

Eveniment pentru comunitate desfășurat în perioada 18-23 martie 2017

„Nimeni nu este inutil în această lume dacă alină povara ce atârnă pe umerii semenilor săi.”(Charls Dickens)

JCI Constanța demarează a III-a ediție a proiectului ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”. În colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța invităm toți constănțenii să vină în ajutorul semenilor, nu doar să se înduioșeze de necazul acestora. Campania de donare de sânge se va desfășura în perioada 18-23 martie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85. Programul pentru donare este de luni până vineri, între orele 7.30 – 13.30, iar sâmbătă de la 08.00-13.00.

Afis-Share-Blood-martie2017

Mii de pacienți din România au nevoie zilnic de transfuzii, iar sângele este unul din produsele ce nu poate fi cumpărat. Doar prin bunăvoința noastră, oamenii din spitalele din România au o șansă la viață. Este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare, ținând cont că România procentul de donatori voluntari este de 1%.

Prin această inițiativă, JCI Constanța dorește să încurajeze tinerii orașului nostru să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om!

Stiați că, donând 450–500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești? Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la 4 săptămâni. Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm sânge periodic. Studiile medicilor au arătat că:

  • donatorii își reduc semnificativ riscul de boli cardiovasculare, riscul de a se îmbolnăvi de cancer și riscul de a paraliza.
  • când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și crească imunitatea.

În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de hemoglobina din sânge.

Criterii pentru donatorii de sânge:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit și/sau nu sufera în prezent de hepatită virală, TBC, sifilis, infecție cu HIV, malaria, bruceloza, ulcer, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, afecțiuni neurologice, neoplazii.
  • Persoanele având vârsta de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
  • Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

 

Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm în perioada 18-23 martie, între orele 07.30 – 13.30, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța, strada Nicolae Iorga nr. 85, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

În data de 21 martie la ora 12.00, echipa JCI Constanța se reunește la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța pentru a dona sânge în cadrul campaniei ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”. Va așteptam să ne fiți alături și să donați împreună cu noi!

 

Parteneri: X-Printing, City Events balloons, Cora, Crucial, Dream Explorer, Farmacia Miraculum, Vivo Constanta, PlayXP, Club Phoenix, My Way café, Restaurant Harlequin, Doors Club, Aqua Flux Distributie, Junior Grup, Sana Sport.

 

Parteneri media: Evenimente Constanta, Libertatea Cuvintelor, Dobrogea TV, Rock FM, Kiss FM, Constanta News, Radio Romania Constanta

 

Despre JCI:

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, președintele Franței, Jacques Chirac, prințul Albert de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan Bielecki, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară: București, Timişoara, Constanţa, Braşov, Iaşi, Cluj Napoca, Craiova, Prahova, Targu Mures, Galati, Suceava. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (Share Your Blood, Umanitara).

 

Be Better! Vizitați pagina de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla știri la zi și informații de ultima oră despre JCI Constanța.

 

Manager proiect: Mihai Cosor

Echipa JCI Constanta

Telefon: 0732 833 443

Email: pr@jciconstanta.ro