Noutati
 

SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!

 


Posted March 24, 2015 by

Afis-Share-Blood-WEB Parteneri

 

’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!”

Eveniment pentru comunitate desfășurat în perioada 23-26 martie 2015

JCI Constanța împreună cu Centrul de Transfuzii Sanguine Constanța vă invită la prima ediție a proiectului destinat comunitații constănțene ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!” în perioada 23 – 26 martie 2015.

Este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii de sânge din unitățile medicale, nevoie care poate fi acoperită prin efortul nostru, al tuturor. Campania se va desfășura în perioada 23 – 26 martie 2015 intre orele 08.00 -12.00 la sediul Centrului de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85. Iar in data de 24 martie la ora 12 avem rezervat special doar pentru cei ce vor sa doneze din partea evenimentului organizat de JCI Constanta.

Prin această inițiativă, JCI Constanța dorește să încurajeze tinerii orașului nostru să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și, de cele mai multe ori, anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om!

Stiați că, donând 450 – 500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești? Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de la câteva ore până la 2 săptămâni. Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital.

Pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm periodic cantități mici de sânge. Studiile medicilor au arătat că:

  • donatorii își reduc semnificativ riscul de atacuri cardiovasculare, riscul de se îmbolnăvi de cancer și riscul de a paraliza.
  • donarea de sânge înseamnă și o pierdere de calorii; pentru fiecare 250 ml de sânge donați se consuma 700 de calorii.
  • când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și crească imunitatea.
  • crește rezistența la traumatisme, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

În plus, pentru a putea dona sânge, vi se efectuează un mini-set de analize gratuit, inclusiv se măsoară tensiunea, ritmul cardiac, temperatura corpului și nivelul de fier din sânge.

Criterii pentru donatorii de sânge:

  • Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima.
  • Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice.
  • Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!
  • În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

 

Dacă v-ați decis să donați sânge, vă așteptăm în perioada 23-26 martie la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța, strada Nicolae Iorga nr. 85, având asupra dumneavoastră un act de identitate (buletin, carte identitate, document provizoriu de identitate, permis de conducere, pașaport), în original și în termenul de valabilitate.

 

Despre JCI:

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, președintele Franței, Jacques Chirac, prințul Albert de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan Bielecki, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară: Braşov, București, Buzau, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploiesti, Timişoara. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (proiecte sociale).

 

Be Better! Vizitați pagina de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla știri la zi și informații de ultima oră despre JCI Constanța.

 

 

Ioan Malciu

Echipa JCI Constanta

Telefon: 0766/469.431

Email: malciu@gmail.com