Noutati
 

Turismul de aventură – pasiune, afacere și dezvoltarea comunitățiilor – temă ce va fi abordată de Cristian Culea, fost președinte JCI Constanța 2012, la conferința Antreprenor 2.0, pe 21.06.2013, în Constanța

 

0
Posted June 19, 2013 by

antreprenor 2.0Proprietarii de afaceri, managerii, persoanele cheie în diferite companii sau organizații, oameni activi în general, lucrează foarte mult în timpul săptămânii, iar în week-end au nevoie de relaxare: călătorii, activități recreative, activități de aventură, sporturi extreme și altele. Cum oamenii iau parte la aceste tipuri de activități în grupuri, în general, se creează cercuri sociale în jurul fiecărei pasiuni. Încep să apară colaboratori noi, contracte noi, iar cifrele de afaceri încep să crească.

Deoarece sesiunile se desfășoară în zone deosebite în mijlocul naturii, locurile respective sunt promovate, iar comunitatea care trăiește în zona respectivă primește un real sprijin pentru ca turismul de aventură din acea zonă să se dezvolte. Cu cât mai multe locuri sunt amenajate pentru turism de aventură într-o zonă, cu atât zona devine mai plăcută și mai accesibilă celor care simt nevoia să aibă o nouă experiență, o escapadă în natură.

Acestea de mai sus sunt doar câteva din beneficiile turismului de aventură, despre care Cristian Culea va vorbi la conferința organizată la Constanța în cadrul proiectului Antreprenor 2.0. Fost președinte JCI Constanța 2012 și coordonator JCI PLAY 4×4 (off-road business networking session, organizat de JCI Constanța, proiecte ce a avut deja cinci ediții încheiate cu succes), Cristian Culea este absolvent a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius Constanța, secția Tranzacții Internaționale. Din anul 2000 până în prezent a activat în sau a pus bazele mai multor organizatii non-profit printre care: AIESEC Constanța, Tomis Racing Team, JCI Constanța, Asociația “Off-road în Dobrogea”. Deoarece este pasionat de activități de aventură și sporturi extreme, promovează turismul de aventură în Romania prin intermediul platformei PlayXP.net.

Detalii despre conferință, găsiți mai jos, în comunicatul de presă al organizatorilor:

Cea de-a șaptea conferință din trecele opt din cadrul proiectului Antreprenor 2.0 va fi organizată la Constanța, în data de 21 iunie 2013, la Hotel Bulevard, începând cu ora 09:00. Participarea la program e gratuită, înscrierile se fac folosind formularul de înregistrare.

Marius Ghenea, antreprenor de succes și business angel, Péter Barta, CEO FPP și business angel, reprezentanți ai Microsoft România și antreprenori locali vor lua parte la conferința regională și îi vor învăța pe participanți cum să-și valideze ideile de afaceri sau cum să folosească instrumentele online în dezvoltarea afacerii.

Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundația Post-Privatizare și partenerii săi și presupune organizarea unor conferințe regionale în marile orașe, urmate de sesiuni de workshop și consultanță one-to-one în urma cărora să se găsească 24 de afaceri care să primească sprijin financiar învaloare de 300.000 de lei (12.500 lei pentru fiecare startup).

Etapele pe care doritorii trebuie să le parcurgă sunt simple: trebuie să-și înscrie idea de afacere sau afacerea recent pornită în formularul de înregistrare și să participe la conferința regională; la finalul conferinței un juriu format din antreprenori consacrați va alege în baza formularului de înscriere 50 de idei care vor trece în următoarea etapă a proiectului – sesiunile de workshop-uri.

La terminarea workshop-urilor doar 20 de participanți cu cele mai bune idei vor trece în următoarea fază – sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 săptămâni, alături de consultanții din program, vor fi ajutați să-și demareze afacerile și să își construiască o strategie de dezvoltare. Afacerea demarată și strategia de dezvoltare finalizată vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanți și oameni de afaceri.

După analiză, 3 startup-uri vor fi alese să primească sprijin financiar. Scenariul este același pentru toate cele opt orașe, astfel că la final 24 de startup-uri vor primi premii în valoare totală de 300.000 de lei.

“Faptul că la finalul acestui program vor fi 24 de idei care vor fi premiate sunt convins că va declanșa spiritul de competiție din fiecare aplicant și își va dori să performeze, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ducă la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte bună calitate care vor face ca deciziile mentorilor să fie dificil de luat”, este de părere Péter Barta CEO FPP și mentor în cadrul Antreprenor 2.0.

Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni!, și implementat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. Este destinat exclusiv cetățenilor români, cu vârsta minimă de 18 ani; nu pot participa cei care au făcut parte din grupul țintă al altor proiecte implementate de Fundația Post-Privatizare, adică, « Promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori în oameni – parteneriat transnațional pentru creșterea interesului angajatorilor în dezvoltarea resurselor umane și pentru creșterea responsabilității sociale a întreprinderilor », ID 62471.

Pentru informații suplimentare puteți contacta:

Fundația Post-Privatizare
www.postprivatizare.ro

Tel: 0372 714 555
Fax: 0372 714 554

Persoană de contact:
Carmen Prosan
0725. 206. 302
prosan.c@postprivatizare.ro”

 

Despre JCI

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, președintele Franței, Jacques Chirac, prințul Albert de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan Bielecki, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară, dintre care amintim: Braşov, București, Buzau, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Lugoj, Timişoara. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (proiecte sociale).

 

Be Better! Vizitați pagina de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla știri la zi și informații de ultima oră despre JCI Constanța.

Persoana de contact:
Ramona Leonida
0766/400181


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)