Noutati
 

“SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE” – Oferă și tu o Șansă la Viață! – 14-21 aprilie 2018

 


0
Posted April 18, 2018 by

JCI CONSTANȚA PREZINTĂ

“SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE”

 
Oferă și tu o Șansă la Viață!
 

Junior Chamber Internațional (JCI) Constanța, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Constanța (CTS Constanța), desfășoară a patra ediție a campaniei „Share your blood, Save a life“, extinsă anul acesta la nivel national prin Federația JCI România, ce are drept scop promovarea și conștientizarea importanței donării de sânge.

afis-SYB-aprilie-2018

Această se va desfășura în perioada 14 – 21 aprilie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 8:00 – 13:00.

De asemnea, sâmbătă, 14.04.2018, Spitalul Munincipal Mangalia și un grup de voluntari din localitate, invită locuitorii Munincipiului Mangalia să vină să doneze sânge. Pentru mai multe detalii și programări, sunați la unul din numerele: 0748 881 570 / 0744 696 390 / 0752 144 322.

Share Your Blood, Save A Life” este o campanie de donare de sânge și totodată de conștientizare a nevoii permanente de sânge din unitățile medicale, nevoie ce poate fi acoperită prin implicarea constantă a comunității.

Potrivit statisticilor, în România doar 2% din populaţie donează sânge. În aceste condiţii, constănțenii care vor să dea o mână de ajutor celor care au nevoie de transfuzii sanguine, precum victimele accidentelor, cei ce suferă operaţii dificile sau bolnavii care necesită tratamente împotriva cancerului, sunt invitați să se alăture acestei campanii.

 

 

BENEFICII SĂNĂTATE:

ï        donatorii își reduc semnificativ riscul de accidente cardiovasculare și implicit riscul de a paraliza.

ï        donarea de sânge presupune și o pierdere de calorii;

ï        când donați, vă ajutați organismul să-și împrospăteze sângele și să-și regenereze imunitatea.

ï        crește rezistența la traumatisme, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și înlocuirea lui.

 

 

CRITERII DONARE:

 

ï        Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

ï        Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt  în evidență cu boli de inimă sau neurologice.

ï        Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de  băuturi alcoolice!

ï        În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

 

 

Informații suplimentare și detalii vor fi publicate pe pagina de Facebook a organizației  – https://www.facebook.com/jciconstanta.ro/

Organizator: JCI Constanța;

Coordonator proiect: Iacob Filip, Telefon: 0734 042 034;

Președinte JCI Constanța: Cristi Stancu, Telefon: 0770 297 399;

PR JCI Constanța: Mădălina Mihai, Telefon: 0744 399 009;

 

Junior Chamber Internațional (JCI)

Junior Chamber Internațional (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber Internațional s-au numărat: Kofi ANNAN (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George BUSH Sr., Bill CLINTON, Gerald FORD, Richard NIXON, președintele Franței, Jacques CHIRAC, prințul ALBERT de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo OBUCHI, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan BIELECKI, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

 

Junior Chamber Internațional România

În România, Junior Chamber Internațional s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară: București, Timişoara, Constanţa, Braşov, Iaşi, Cluj, Craiova, Prahova, Târgu Mureș, Galați, Suceava. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (Share Your Blood, Umanitară).

Be Better!  Vizitați pagină de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla știri la zi și informații de ultima oră despre JCI Constanța.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)