Noutati
 

Teen Edu – proiect educational

 

0
Posted February 13, 2018 by

Junior Chamber International (JCI) Constanța revine la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” 2018 cu un nou training din cadrul proiectului educațional pentru dezvoltarea personală a adolescenților „JCI TEEN EDU”.
De 100 ani, Junior Chamber International oferă oportunități de dezvoltare tinerilor de pe întreg globul cu scopul de a crea impact pozitiv în societate. Cele 4 arii de acțiune ale JCI sunt: Comunitate, Antreprenoriat, Dezvoltare personală și Internaționalism.
JCI Constanța în parteneriat cu Colegiul Național “Mihai Eminescu” susține joi, 15 februarie 2018, de la ora 13.00, în sala de festivități “Valentina Boteanu” a instituției, trainingul de Educaţia Antreprenorială din cadrul proiectului JCI TEEN EDU.
În cadrul acestei sesiuni interactive, adolescenții vor primi sfaturi practice despre cum să își gestioneze mai ușor resursele, cum să se orienteze către mici business-uri şi start-up-uri şi cum să îşi dezvolte mai bine spiritul întreprinzător. Managerul Junior Group, preşedinte al Patronatului Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM-uri şi membru senior JCI Constanţa, Elena Coanda, va susține acest training destinat elevilor de clasa a XI-a din cadrul Colegiului “Mihai Eminescu”.
Proiectul JCI TEEN EDU se află la ediția de debut și a fost lansat în septembrie 2017 la Colegiul “Mihai Eminescu”. El constă într-o serie de training-uri – susținute de membrii JCI împreună cu alți traineri parteneri – pentru elevi de clasa a XI-a, pe care îi așteaptă primele provocări reale ale maturității și care doresc să se dezvolte personal în acest sens.
Training-urile au loc lunar în Colegiu, pe parcursul întregului an școlar, iar domeniile lor sunt:
* Comunicare (Public Speaking & Debate)
* Organizare (Cum să gândim și să lucrăm în mod organizat)
* Motivațional (Autodepășire și dezvoltarea încrederii de sine)
* Lifestyle (Motivare pentru sport, odihnă și nutriție)
* Educație Antreprenorială (Educație financiară, dezvoltarea spiritului întreprinzător)
* Civism (Promovarea voluntariatului, implicarea în comunitate)
* Vigilență (Protejare și conștientizarea pericolelor specifice vârstei)
* IT (Sfaturi pentru bune practici în domeniul digital)
* Multiculturalism (Deschiderea față de alte culturi, combaterea discriminării)
Obiectivele proiectului JCI TEEN EDU vizează, alături de alte proiecte JCI Constanța, dezvoltarea comunității locale de tineri și implicarea lor activă în întreaga comunitate. Promovând valori universale asumate prin parteneriatul JCI cu Organizația Națiunilor Unite (ONU), voluntarii organizației locale JCI Constanța urmăresc consolidarea conceptului de leadership în rândul tinerilor de la malul Mării prin eficiență, responsabilitate și activități în regim voluntar”

Despre JCI:

Junior Chamber International (JCI) este o organizație non-guvernamentală, non-profit formată din tineri cetățeni activi care au între 18-40 ani. JCI încurajează tinerii să devină proactivi în comunitățile lor, să preia inițiative și să rezolve provocările locale, cu impact sustenabil global și local. Astazi, JCI e structurată ca o federație a peste 100 organizații naționale, peste 5 000 de organizații locale și mai mult de 200 000 de membri activi.

JCI Constanța numără în prezent 50 de membri activi şi în ultimii ani a derulat numeroase proiecte cu impact în comunitatea locală, proiecte cu tradiție care au fost implementate cu multă muncă voluntară și aportul partenerilor fără de care nu ne-am putea desfășura activitatea în condiții optime.
JCI Constanţa a obţinut numeroase premii la nivel naţional în ultimii ani, dar şi premii internaţionale, la nivel european: “JCI Best Local Growth and Development Program” cu proiectul JCI PLAY 4×4 în 2014 la Conferinţa Europeană JCI din Malta şi distincţia “JCI Most Outstanding Local Organization” în 2015 la Conferinţa Europeană JCI din Istanbul, „JCI Best Inter-organization Collaboration Project” cu proiectul Expo ONG în 2017 la Conferința Europeană JCI de la Basel, Elveția.

Vizitați pagina de internet www.jciconstanta.ro pentru a afla ultimile noutati si evenimente organizate de JCI Constanța.

Be better!


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a Response


(required)